Praktik, mat och CL
Idag har det varit idrottsdag, jag fick äran att åka med högstadiet till Rinkeby och bowla. Om det ska kallas vinterfriluftsdag kan man ju ifrågasätta, men vad ska man göra när kommun och skolverket inte har alla ägg i korgen. Igår freestylade jag och staffan ihop en maträtt som vi valde att kalla New Mexico corn-dead chicken. Efter den utsökta måltiden blev det lite brädspel och Champions league i abra med brasterapi.
Böntjafs:
en burk bakade bönor (refried beans)
Fetaost
chipotlesalsa
torkad chili
Kycklingen:
Kycklingfilé
tortilla chips - jalapeno sweet tomato taste
Dunka ner chili och chipotlesalsan i bönsmeten och lägg på fetaosten, gratinera i ugn tills fetan fått en skön tan. Krossa lite chips i en mortel så det blir som ströbröd. Kladda fast smulorna på kycklingbitarna och nu har du matat en död kyckling med majs, alltså har du en majskyckling. Snurra ihop en stark salsa med lite gurka att ha på sidan så har du en fin måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar